A doua viață a puzzle-urilor

Știm că vă place să asamblați puzzle-uri de diferite mărimi, complexitate și forme. Însă cu siguranță de fiecare dată după ce ați terminat de aranjat piesele la locul lor, v-ați pus întrebarea ce ați putea face cu imaginea asamblată în afară de a o face bucăți și pune la loc în cutie. Mama.md vă oferă câteva idei originale despre cum puteți folosi puzzle-urile într-un mod neobișnuit. Cu siguranță companiile producătoare de puzzle nu s-au gândit că din aceste piese mici pot fi efectuate astfel de obiecte inedite.

  1. 1. Pictură pe perete

Dacă ați petrecut ore în șir deasupra unui puzzle, în sfârșit l-ați văzut gata și sunteți siguri că odată asamblat nu veți mai dori să-l refaceți altă dată, îl puteți lipi cu bandă adezivă din spate pentru a fixa toate piesele, după care să-l puneți în ramă și să-l atârnați pe perete. Acesta va fi un element de decor potrivit pentru camera copiilor

ZIFUuLTnQcXBkS0feRmQBw
  1. 2. Suport pentru cană

Fie că este vorba despre o parte de puzzle asamblată, fie de niște piese alese la întâmplare sau dintr-o anumită gamă de culori, lipite într-un pătrat cu dimensiunea de 10×10 cm acestea vor reprezenta niște suporturi originale și practice pentru căni. Puteți opta pentru o margine neregulară, specifică pieselor de puzzle, sau o puteți tăia pentru a obține margini drepte.

  1. 3. Ramă pentru poze

Cu puțină creativitate, dibăcie și materiale necesare, puteți asambla din piesele de puzzle o ramă pentru poze. Trebuie să alegeți forma ramei, dimensiunea acesteia și să lipiți piesele fie cu partea din spate, pentru a obține o singură culoare, fie cu partea din față, dacă vreți o ramă mai colorată. Acest obiect handmade poate fi oferit cadou persoanei dragi. Tot ce trebuie să faceți este să alegeți o fotografie cu voi doi și să o puneți în ramă.

1224_2440_1499420567_11

  1. 4. Cercei handmade

Dacă sunteți o fire excentrică și vă plac accesoriile neordinare, vă puteți confecționa o pereche de cercei din piesele de puzzle. Alegeți două piese potrivite după formă, vopsiți-le în culoarea preferată, faceți două găuri și fixați tortițele pentru cercei în acestea. Dacă vă doriți cercei mai lungi, puteți prinde mai multe piese de puzzle într-un lanț sau le puteți lipi una de altă pentru a forma un șir.

5. Măsuță de cafea

Piesele de puzzle se pot transforma chiar și într-o măsuță de cafea, dacă aveți un puzzle cu destul de multe piese. Sortați-le după culori, după care începeți să lipiți baza, piciorul și partea superioară a măsuței. Pentru a o face cât mai stabilă, folosiți un clei mai puternic care să fixeze bine piesele.

1224_3834_1499420567_9

1224_6747_1499420567_10

 

Iar între timp, nu ezitați să vă înregistrați la Puzzle Day Castorland 2018 aici. Competiția de asamblare la viteză a puzzle-urilor pentru întreaga familie va avea loc pe 25 martie la Tekwill, iar startul va fi dat la ora 12:00.