Ce beneficii au puzzle-urile asupra creierului

Puzzle-urile nu sunt doar jocuri cu care petreci vesel și interesant timpul liber. Acestea reprezintă o activitate care dezvoltă gândirea logică. Jocul este recomandat atât copiilor, cât și persoanelor mai în vârstă. Potrivit specialiștilor, o astfel de activitate antrenează creierul și îmbunătățește starea persoanelor care sunt predispuse la boala Alzheimer.

children and mother playing with letters isolated on white

Îți prezentăm câteva dintre beneficiile acestor jocuri interactive:

  • Dezvoltă motorica fină a mâinilor și coordonarea mișcărilor. Puzzle-ul este constituit din piese mici și, în special copiii, învață să le țină în mâini și să le amplaseze corect. Mișcările devin exacte, iar mai târziu, conștientizate. Această activitate îi va ajuta să se orienteze în spațiu și să învețe să scrie.
  • Învață copilul să ia decizii de sine stătător și să găsească rezolvarea fără ajutorul altor persoane. Dacă acestuia îi este oferită libertatea de a acționa, el va crede în forțele proprii și va învăța să fie de sine stătător. În viitor, copilului îi va fi mai ușor să ia decizii complicate.
  • Antrenează abilitatea de a vedea sarcina din diferite puncte de vedere și de a lua decizii complicate. Nu există o anumită modalitate exactă de a rezolva un puzzle. Trebuie să găsești calea potrivită, analizând o varietate mare de posibilități.
  • Dezvoltă gândirea logică. Pentru a asambla puzzle-ul trebuie, concomitent, să ții cont de mai mulți factori: forma pieselor, cadrul general, consecutivitatea cu care trebuie lipite, rezultatul final. Sunt niște operațiuni care dezvoltă strategia care te ajută să rezolvi sarcina.

Dezvoltă imaginația și memoria. Atunci când asamblezi puzzle-ul, trebuie să îți imaginezi rezultatul final, să construiești în minte modul în care va arăta acesta în dimensiuni reale și să-l memorezi. Ulterior, piesele le alegi și le lipești în baza imaginii construite în minte.

Antrenează atenția. Când asamblezi un puzzle trebuie să fii atent la detalii, să selectezi corect piesele în funcție de culoare și formă. Nu doar trebuie să lucrezi cu atenție, dar să și observi piesa potrivită dintr-o mulțime asemănătoare cu ea.

Puzzle-urile te ajută să înveți să rezolvi într-un mod creativ sarcinile, care nu au un mod prestabilit de rezolvare. În acest fel, îți poți cunoaște potențialul creierului. Puzzle este un joc educativ care dezvoltă perseverența, acuratețea, răbdarea și atenția. Cu ajutorul acesteia, copii percep legătura dintre unitate și întreg. Persoanele care își antrenează creierul cu această activitate, dezvoltă gândirea logică, motorica fină a mâinilor și imaginația. Ai posibilitatea să îți antrenezi creierul la Puzzle Day 2017. Înregistrarea deja este deschisă. Te poți înregistra aici.

польза-пазлов-для-детей-1