Cele mai mari puzzle-uri din lume

Ți-ai pus vreodată întrebarea câte piese are cel mai mare puzzle din lume și cât timp ți-ar trebui să-l asamblezi? Mama.md a găsit răspunsul. Cel mai mare puzzle are 40 320 de piese, iar asamblat are aproape 7 metri în lungime și 2 metri în lățime (680 x 192 cm).
Acesta a fost asamblat în timp record de către o tânără din Danmarca de 21 de ani. Ea spune că a investit în jur de 460 de ore de muncă, ceea ce ar însemna 20 de zile fără pauză. Chiar dacă Amanda Funch este cu adevărat pasionată de puzzle-uri, aceasta și-a lăsat timp și pentru somn și alte activități, iar puzzle-ul a fost asamblat în aproximativ 2 luni. Acesta ilustrează cadre din desenele animate Disney, cum ar fi „Frumoasa și Bestia”, „Mowgli”, „Regele Leu” și altele.

kMd7aAX

Pe locul doi este puzzle-ul „Double Retrospect” cu 32 256 de piese. Acesta cântărește 17 kilograme și asamblat are 10,5 metri pătrați. Imaginea este formată din 32 de picturi aparte, iar în ansamblu, este destul de avangardistă. Pe Amazon.com prețul puzzle-ului este de 270 de dolari.

Faptul că în această imagine se regăsesc doar 6 culori și mai mult complică procesul de asamblare, însă nu îl face imposibil. Acesta a fost asamblat de 30 de entuziaști dintr-un orășel spaniol, care au avut nevoie de 82 de ore pentru a reconstitui imaginea.

A1xmSTyUWLL._SL1500_

Al treilea loc este ocupat de puzzle-ul „LIFE” care pentru mult timp a fost primul în topul celor mai mari puzzle-uri, având 24 000 de detalii. Chiar dacă au apărut puzzle-uri și mai numeroase, acesta oricum rămâne a fi unul dintre cele mai complicate. La fel, poate fi cumpărat online și costă în jur de 300 de dolari pe eBay.

Cântărește 12 kilograme și are suprafața de 6 metri pătrați. Pentru a-l asambla vei avea nevoie de cel puțin 150 de ore. Acesta reprezintă o serie de teme combinate într-o pictură comună. Pe imagine putem găsi atât lumea subacvatică, cât și animalele junglei, planetele din Univers, baloane cu aer cald și corăbii pe mare.

life

Dimensiunea acestor puzzle-uri sunt cu adevărat impresionante. Pentru a le asambla este nevoie nu doar de răbdare, iscusință și atenție, dar și de multă putere de caracter pentru a rezista până la sfârșit. Tu poți începe de la puzzle-uri formate din 500 de piese, iar pentru a savura procesul de asamblare împreună cu prietenii, înregistrează-te la campionatul „Puzzle Day”. O poți face chiar aici