Cum faci rapid un puzzle

Dacă puzzle-urile au fost mereu o provocare pentru tine, îți place să le faci și vrei să pui fiecare piesă la locul ei în timp record, ești la adresa potrivită. Mama.md vine cu câteva sfaturi despre cum să faci rapid un puzzle.

30319

I etapă

După ce ai răsturnat toate piesele pe o coală de hârtie, alegele pe cele de la margine, care vor forma rama viitoarei picturi. Pentru asta, va trebui să pui deoparte toate piesele care au marginile drepte.

II etapă

Unește toate piesele de la margine. Pentru a-ți fi mai ușor, le poți aranja pe toate cu partea dreaptă, spre exemplu, în jos. În așa fel, vei putea ușor găsi piesa care se potrivește, găsind-o „la ochi” după formă și mărime. Acest lucru îți va economisi din timp.

III etapă

Grupează puzzle-urile rămase după culori și elementele specifice (spre exemplu, un anumit obiect sau piesele de aceeași culoare specifică). Pentru a păstra aceste grupuri de puzzle-uri, poți folosi capacul de la cutie.

IV etapă

Poți începe să faci puzzle-ul de la elementele de culoare aprinsă sau de la obiectele care se evidențiază. Atunci când grupezi puzzle-urile, ține minte unde le pui pe fiecare. Astfel, îți va fi mai ușor să găsești elementul potrivit.

V etapă

De obicei, în imaginea de pe puzzle sunt câteva elemente-cheie, cum ar fi casa, copacul, florile, câinele. În puzzle-urile mari pot fi mai multe astfel de elemente, iar pentru a te pune în încurcătură și mai mare, deseori ele sunt din aceeași gamă de culori. Pentru a diferenția nuanța, ia aproape ilustrarea de pe cutie, pune puzzle-ul deasupra și vei putea percepe din ce element face parte.

VI etapă

Dacă lucrați în echipă, fiecare face cîte un element, iar după ce fiecare a lipit toate puzzle-urile dintr-un element, acestea trebuie unite. Poate fi dificil să unești două zone mari deja făcute, de aceea trebuie să faci totul cu atenție și răbdare. Deplasează două zone alăturate aproape una de alta, după care începe să le unești, lipind fiecare element în parte.

În timp ce vei face puzzle-ul, mereu vei avea impresia că un element sau altul lipsește, fie că nu îl vei găsi în momentul potrivit, fie nu îl vei observa din prima. Nu îți face griji. Piesa potrivită va apărea ca din senin, pe parcurs.

Acum știi toate secretele despre cum să faci rapid un puzzle și nu-ți rămâne decât să pui în practică aceste trucuri. Iar pentru ca la Puzzle Day 2017 echipa ta să fie pe primul loc, transmite acest articol colegilor tăi, iar în ziua concursului, ține cont de aceste sfaturi.

Înregistrarea pentru Puzzle Day 2017 este deschisă. Te poți înregistra aici.