Cum se asamblează corect un puzzle? Recomandări de la experţi.

Locos_in_the_making

Aveţi în față un joc de puzzle nou. Să presupunem că acesta este compus din mii de piese. O grămadă de detalii care trebuie asamblate într-o singură imagine. Cum să începi asamblarea unui  puzzle? Haotic sau conform unui plan? Pe podea sau pe o masă? Multe întrebări vor dispărea de la sine după ce citiţi acest articol.

În primul rând, experții sfătuie să evitați tentația de a asambla puzzle-ul pe podea. În cazul în care puzzle-ul are mai mult de 1.000 de piese, cel mai probabil nu veți avea timp să-l asamblați într-o singură seară. Nefinisat, acesta vă va încurca Dvs și altor membri ai familiei. În cele din urmă, acest fapt vă va plictisi, iar puzzle-ul va fi împins într-un colţ și toată lumea va uita despre el.

În plus, asamblarea puzzle-urilor pe podea, deşi e distractivă dar este foarte obositor. O oră mai târziu, începe durerea de spate care distrage atenţia de la puzzle.Dar și detaliile pot fi pierdute. Profesioniștii vă sfătuie să începeţi  asamblarea pe o masă, aranjând detaliile pe o foaie de carton sau pe un covor special. Apropo, covorul poate fi rulat, împreună cu piesele de puzzle rămase. Iar aceasta, fiţi de acord, economisește spaţiul în apartament.

La fel este foarte important ca imaginea să fie asamblată la lumina zilei. Becurile electrice obosesc rapid ochii, ceea ce nu e bine. Ideal este să asamblați piesele de puzzle ziua. Însă, dacă se întâmplă seara cu prietenii sau familia, alegeți lumina, astfel încât să nu obosească ochii.

O altă regulă care este urmată de obicei este asamblarea cadrului. Adică, asamblarea începe de la margini formând cadrul imaginii. Această acțiune vă permite să vă imaginați dimensiunea imaginii. Unul dintre sfaturi este că piesele cadrului ar trebui să fie alese la etapa de pregătire pentru asamblare.

Mulți experți au părerea comună că este necesar să selectați piesele în funcție de culoare. În cazul în care imaginea este simplă, cum ar fi o navă sau un castel, selectarea piesele de o singură culoare va ajuta mult mai ușor să asamblați puzzle-ul. Astfel, separând toate piesele albastre, vei ști că acesta este “cerul”, verdele e “marea”, iar culoarea albă e “nava”. Dacă imaginea e cu un castel, piesele verzi sunt “pădurea”, cele albastre – “cerul”, iar gri este “zidul”.

Încă o recomandare ar fi să alegeţi piesele ce au o formă regulată și neregulată. După părerea lor aceasta facilitează asamblarea.

Din aceste recomandări se formează două tipuri de tehnologii: după forma detaliilor și după gama de culori. Dar acestea sunt variantele ideale și ca o metodă independentă, ele nu sunt foarte utile. Practica arată că, pentru a asambla o imagine rapid și eficient, este necesar să se utilizeze ambele tehnici.

Desigur, aceste sfaturi sunt mai potrivite pentru cei care doresc să asambleze rapid un puzzle mare. Cei care nu sunt în grabă pot asambla imaginea cum își doresc și cul le este mai confortabil. Cel mai important este că asamblarea unui puzzle este o relaxare și nu un efort impus. Prin urmare, această activitate trebuie făcută din plăcere!

La campionatul nostru Puzzle Day Castorland 2016 veţi avea posibilitatea să  aplicaţi aceste sfaturi și să asamblați un puzzle cel mai rapid. Sau pur și simplu veţi petrece vesel o zi liberă. Înregistrați-vă și alăturați-vă la evenimentul nostru!