Lifehack-uri utile pentru toți amatorii de puzzle-uri

wide_pic

Jocurile de tip puzzle sunt o modalitate perfectă de a petrece interesant timpul liber, dar și de a pune în mișcare logica. Fie că asamblați o imagine singuri, fie împreună cu prietenii sau familia, sunt câteva reguli care vă vor asigura o experiență plăcută. În continuare, vedeți câteva sfaturi despre cum să asamblați un puzzle, astfel încât această activitate să vă aducă doar beneficii, nu și neplăceri.

Nivel de dificultate corespunzător

În primul rând, alegeți o imagine pe plac, cu o complexitate potrivită pentru nivelul Dvs. Dacă asamblați puzzle-ul împreună cu copiii, optați pentru unul mai simplu, pentru ca toți membrii să poată fi implicați. Dacă puzzle-ul are câteva sute de piese, alegeți un spațiu suficient de mare, pe care să puteți asambla comod imaginea.

Suficientă lumină

Atrageți o atenție deosebită asupra luminii. Asamblarea unui puzzle poate dura de la câteva ore până la luni întregi. Luați în considerare atât lumina de zi, cât și o sursă de lumină pentru orele de seară. În cazul în care nu veți avea suficientă lumină deasupra spațiului de lucru, veți obosi repede și veți deveni nerăbdători și nervoși. Nu transformați această activitate plăcută într-o criză de nervi.

Familydoingjigsawpuzzle-GettyImages-547017585-5978bb3b685fbe0011024362

Spațiu de lucru comod

La fel, nu este indicat să asamblați puzzle-ul pe podea, chiar dacă la prima vedere pare comod. În scurt timp vă va obosi atât spatele, cât și întreg corpul. Plus la asta, dacă puzzle-ul necesită mai mult de o zi pentru a fi asamblat, piesele de pe jos vor deranja membrii familiei și riscați să le pierdeți pe sub mobilă.

Repartizați sarcinile

În cazul în care asamblați puzzle-ul împreună cu echipa, repartizați sarcinile fiecărui membru. Cineva se poate ocupa de margine, altcineva de repartizarea pieselor în funcție culori, iar al treilea membru poate începe să asambleze obiectele evidente din imagine. Astfel, fiecare va fi implicat, iar asamblarea puzzle-ului va avea loc mai rapid. Acest lifehack este potrivit în cadrul competițiile de asamblare a puzzle-urilor la viteză.

700263

Savurați procesul

Chiar dacă asamblarea puzzle-ului la viteză este o competiție, nu uitați să savurați întreg procesul de rezolvare a acestuia. În afară de faptul că vă aduce satisfacție, această activitate contribuie la consolidarea relațiilor dintre membrii echipei.

Iar pentru a pune în practică toate aceste lifehack-uri, înregistrați-vă echipa la Puzzle Day Castorland 2018 accesând acest link. Competiția unică în Moldova de asamblare la viteză a puzzle-urilor va avea loc pe 25 martie, la Tekwill.