Puzzle-uri cu detalii neobișnuite

Locos_in_the_making

Când cineva ne povestește despre jocul de puzzle, ne imaginăm forma clasică dreptunghiulară a unei imagini cu tăieturi.  Aceasta este prima imagine care vine în mintea oricui.

Dar se pare că, există un număr incredibil de puzzle-uri. În acest articol vom vorbi despre cele mai neobișnuite: Wentworth Wooden Jigsaw. Puzzle-ul acestei companii vor fi în măsură să impresioneze chiar și cei mai exigenți amatori ai jocului.

Piesele

Principiul de bază rămâne neschimbat – rezultatul ar trebui să fie o imagine frumoasă.  Dar, din ce ea se formează – depinde de subiect. De exemplu asamblând o imagine cu  Londra victoriană, să nu vă surprindă faptul că veți da peste imaginea lui Sherlock Holmes cu pipa sa,   de un şevalet, un corb, o pălărie de polițist sau de un omnibus. În caz că imaginea are temă aviatică, păi multe piese din puzzle vor fi în forma unor modele de aeronave diferite. Imaginile de Crăciun vor fi formate din brazi, ornamente, felinare și oameni de zăpadă. Imaginile pitorești ale naturii vor fi compuse din piese ce reprezintă păsări, animale, iar cele cu tematică maritimă – pești.

IMG_6640

Din ce sunt fabricate?

Piesele de puzzle sunt tăiate din lemn cu ajutorul laserului. Important e că aceste puzzle-uri sunt imitația exactă ale celor fabricate în sec. al XIX-lea în Marea Britanie. Desigur, atunci detaliile erau tăiate manual. Astăzi, foarte puțini producători fac puzzle-urile în acest mod, deoarece complică semnificativ procesul de fabricație.

3.10.13 schloss detail X (1)

Beneficii

Acest tip de puzzle e bun deoarece nu permite să se plictisească nici jucătorul matur și nici copii. Tematica și complexitatea imaginii poate fi aleasă pentru orice vârstă. Imaginile pentru copii sunt mai colorate iar figuri mai neobișnuite în ele, sunt mult mai rare. Iar celor adulţi le va fi interesant să asambleze o imagine mai complexă, care constă din detalii deosebite.  

Uneori, poţi petrece mult timp înainte de a deveni clar unde să inserezi o anumită piesă.

Este remarcabil și faptul că puzzle-urile clasice pierd în fața acestora, nu doar cu tematica și detaliile din care sunt fabricate dar și prin calitatea lor. Prin urmare, nu e cazul să vă faceți griji că imaginea este disproporționată din cauza unei piese îndointe sau rupte în mod accidental.