• Română
    • Русский
    • English

5 motive să începi să faci puzzle-uri chiar acum

Cu siguranță ai auzit despre beneficiile, efectele pozitive și alte chestii pe care le aduce acest joc de logică. Pentru a te convinge definitiv, îți oferim cinci motive de ce ar trebui să încerci acest tip de activitate și chiar să participi la campionate de asamblare la viteză a puzzle-urilor.

1. Chiar dacă la început pare dificil, în scurt timp vei descoperi că această activitate este foarte interesantă. Procesul de căutare a pieselor potrivite te va cuceri și, la fel cum nu te lași de mâncat semințe până nu le termini pe toate, nu vei înceta să asamblezi puzzle-ul până nu vei pune ultima piesă la loc. Iar odată asamblat, vei simți un fel de euforie. Merită să încerci.

2. Puzzle-urile îți pun la încercare nervii. Iar pentru un puzzle complex ai nevoie de muuuultă răbdare. Astfel, asamblând o imagine de sute de piese, te vei antrena să rămâi calm și să rezolvi problemele complicate pas cu pas. Respectiv, când vei avea în față o situație complexă în realitate, vei începe de la un capăt, la fel cum faci în cazul jocului, și vei ajunge la rezultatul final fără să-ți dai seama.

3. Acest joc te ajută să socializezi și să-ți faci noi prieteni. În cazul în care asamblezi un puzzle cu cineva, sunteți implicați în aceeași activitate unde trebuie să repartizați sarcinile, să conveniți asupra unei strategii comune și să comunicați despre ceea ce faceți și nu doar. În timp ce asamblați, puteți discuta despre diverse lucruri care vă plac și de care sunteți pasionați.

4. Un alt efect al puzzle-urilor este faptul că te detașează de problemele cotidiene. Cu ajutorul lor poți scăpa de stres și îți poți direcționa absolut toate gândurile către o activitate distractivă. Creierul tău are nevoie ca, uneori, să-ți pui grijile în regim de așteptare. Așa că oferă-i posibilitatea să se odihnească și, totodată, se se dezvolte.

5. Dacă te saturi de puzzle-uri, le poți oferi o a doua viață. Astfel te vei face cu câteva obiecte de artă în locuința ta și vei crea o atmosferă deosebită. Totodată, poți face schimb de puzzle-uri cu prietenii tăi, astfel încât să nu trebuiască să investești în jocuri noi și, totodată, să asamblezi imagini încă necunoscute.

Activitate antistres care te ajută să socializezi, să-ți antrenezi răbdarea și care te învață cum să faci față provocărilor. Sperăm că, cel puțin, te-am intrigat să rezolvi un puzzle. Iar dacă ai încercat, ți-a plăcut și mai vrei, vino împreună cu prietenii sau familia la Puzzle Day Castorland 2018, campionatul de asamblare la viteză a puzzle-urilor care va avea loc pe 25 martie, la Tekwill. Înregistrează-te acum la acest eveniment unic din Moldova, completând formularul de pe acest link.